היי, אני מחפש מקור מידע טוב וברור לאסמבלי x86. יש לי ניסיון עם C, Python וC#. אני מחפש ללמוד אסמבלי בעיקר לReverse Engineering, כי כרגע אני מתקשה בנושא שאני משחק בCTF כמו pwnable.kr.
תודה מראש (:
היי, אני מחפש מקור מידע טוב וברור לאסמבלי x86. יש לי ניסיון עם C, Python וC#. אני מחפש ללמוד אסמבלי בעיקר לReverse Engineering, כי כרגע אני מתקשה בנושא שאני משחק בCTF כמו pwnable.kr.
תודה מראש (:
ראשית, מומלץ לקרוא ולהבין את איך לשאול שאלה בצורה יעילה. ספציפית בנוגע לחיפוש - האם חיפשת, אם כן, למה התוצאות שקיבלת לא סיפקו אותך?
מקורות מידע (לינקיה) הוא אחלה מקום להתחיל ממנו, למרות שאני רואה ש-begin.re מת מתישהו סביב יוני 2024, וארכיון האינטרנט לא ממש מאפשר לסקור את התוכן… חבל. beginners.re - Reverse Engineering for Beginners נראה פעיל ומקום מומלץ למתחילים, אבל לצערנו נמצא מאוחרי Paywall.
עוד מקור שנתקלתי בו, הוא GitHub - wtsxDev/reverse-engineering: List of awesome reverse engineering resources, אבל הוא לא התעדכן ב-6 שנים האחרונות. יש בנוסף ערוצי יוטיוב, פודקסטים, קורסים יעודיים בעלות של כמה דולרים ועוד, אבל אני לא אמליץ עליהם פה. ממליץ לך לחפש את המילות מפתח הרלוונטיות ואולי אף לחזור לפה עם הממצאים שלך.
אבל… הדרך הכי טובה ללמוד אסמבלי, זה פשוט ללמוד אסמבלי, ורק לאחר מכן איך אתה משתמש בידע הזה בשביל RE. אתה יכול לחפש באמזון ספרים בתחום. אם אתה סבלני, אולי גם לחכות למבצעים ב-Humble Bundle לספרי אסמבלי (לצערי אני לא יכול באמת להמליץ לך על ספרים, כי זה לא תחום העיסוק שלי).
מקומות נוספים שמומלץ לעיין: