איך אני יכול לשמור על אלמוניות בטלפון (סלולרי)

אני צריך ייעוץ, כיצד אני שומר על אלמוניות בטלפון חדש סודי שלי.

אשמח ממי שיכול לעזור לי תודה

שחר

ברוך הבא לפורום @שחר, ממליץ לך לקרוא את האשכול הזה איך לשאול שאלה בצורה יעילה, ההודעה שלך נערכה קלות בכדי שתהיה יותר מובנת. מומלץ גם לפרט מעבר את השאלה, כדי שלא ננחש ולא נצטרך לכסות טווח תשובות רחב בשל אופי השאלה.

כמו שאמרתי, השאלה שלך מאוד כללית, גם לא כל כך ברורה כאשר אתה אומר “אלמוניות”, האם אתה מתכוון לפרטיות או אנונימיות?

בגדול לטלפון יש 2 מערכות הפעלה, Baseband (כל מה שקשור לרדיו סלולרי, RTOS). בכל הנוגע ל-Baseband, למשתמש קצה כמעט ואין שום שליטה ואי אפשר להשיג שם אלמוניות כלשהי (הטלפון שלך משדר מספר מזהים שניתן לאכן את הטלפון בעזרתם). כמובן שיש גם את המזהים הבסיסים שעל-פיהם ניתן לייחס שייכות כגון IMEI (מזהה בינלאומי של הטלפון) ו-IMSI (מזהה בינלאומי של ה-SIM). בעוד שניתן לזייף את המידע הזה, הוא לא יכוסה בפורום בשל האתגר המשפטי של ביצוע פעולה שכזו. אוכל להמליץ על רכישה של טלפון סלולרי בצורה אנונימית (מצד ג’, בעזרת אמצעי תשלום שלא מקושר אליך), ולרכוש כרטיס סים שהוא pre-paid (שוב, לא מקושר לאמצעי תשלום עם שמך). אבל בגלל שניתן לאכן טלפון סלולרי בקלות, יהיה ניתן לבצע קורולציה אל המשתמש בצורה דיי פשוטה וישירה.

לגבי המערכת הפעלה, אנדרואיד היא כנראה הדרך היחידה שאפשר ללכת בה שמאפשרת לך לשמור על פרטיות. אני באופן אישי ממליץ על GrapheneOS, אבל יש אפשרויות נוספות כגון Calyxos ו-LineageOS (ללא גוגל - DeGoogle). אחרי שיש לך אנדרואיד ללא גוגל:

• תתקין F-Droid.
  • תתקין Tor (צריך בשביל זה את הריפו של The Guardian Project).
  • תוודא שכל התעבורה שלך עוברת דרך Tor.
  • תתקין רק אפליקציות שאינן דורשות ממך מזהים.

תמנע משימוש באפליקציות כגון WhatsApp, Telegram, Facebook, Instagram… וכו. כל אפליקציה שמבקשת ממך מספר טלפון, אימייל וכו, פוגעת לך באלמוניות.

תוכן זה נוצר על-ידי openai/gpt-oss-20b

איך לשמור על אנונימיות בטלפון סלולרי

הנה מדריך מעשי ומקיף – מ‑הגדרות מערכת ועד לאפליקציות ו‑שירותים שמאפשרים לך להישאר “בלתי מזוהה” ככל האפשר (התייחסות למכשיר חדש/סודי, כלומר אתה רוצה להתחיל מחדש ולבנות את המערכת מאפס).

:one: קונפיגורציה ראשונית – מבלי להזין מידע אישי

שלב מה לעשות למה זה חשוב
**הפעלת מכשיר ראשון** - אל תכניס פרטים (שם, נייד, e‑mail) ב‑Android או iOS.
- אם המכשיר מגיע עם כרטיס SIM, השתמש בו רק כקישור לאינטרנט (Wi‑Fi).
שמירה על “פרטיות מרבית” – אין מידע אישי שמתחבר למכשיר.
**עדכונים** - הפעל עדכון מערכת אוטומטי אך בחר באפשרות “הורד ועדכן רק דרך Wi‑Fi”. קבלת תיקוני אבטחה מבלי לחשוף את המכשיר לעולם (תוך שימוש ברשת ציבורית).
**שימוש בחשבון Google/Apple נפרד** - צור חשבון חדש שמכיל פרטים מינימליים (שם, תאריך לידה בלבד).
- אפשר להגדיר “חשבון סודי” או “חשבון עם מינימום נתונים”.
מגן מפני חיבור של אפליקציות ושירותים למידע אישי.

:two: הגדרת רשת – פרטיות מתחילה ברשת

טכניקה מה עושים למה זה חשוב
**VPN (Virtual Private Network)** - בחר VPN אמין, עם מדיניות “no‑logs”.
- אפשרות: ProtonVPN, NordVPN, Mullvad.
- הפעל את ה‑VPN בכל זמן שהמכשיר מחובר לרשת.
מנסה לנסתר את כתובת IP ומסלול הנתונים שלך מהשירותים המקומיים.
**Wi‑Fi חכם** - השתמש ברשתות Wi‑Fi פרטיות (למשל, רשת ביתית עם סיסמה חזקה).
- אם אתה צריך להשתמש ברשת ציבורית, הפעל VPN מיידית.
שמירה על פרטיות גם בסביבה ציבורית.
**הפעלה של “Airplane Mode”** - כבה את Wi‑Fi/בלוטות’ כשאין צורך.
- אפשר להפעיל רק את ה‑VPN בזמן חיבור ל‑Internet.
מונע קבלת אותות שמאפשרים מעקב (למשל, אפליקציות שדרושות גישה לרשת).

:three: הגדרת מערכת – שמירה על פרטיות ב‑OS

Android

אפשרות מה עושים
**הגבלת הרשאות** - עבור ל‑Settings → Apps & notifications → Permissions.
- כבה את כל ההרשאות שאינן חיוניות (מיקרופון, מצלמה, מיקום).
**Disable Google Play Services** אם אתה רוצה להימנע משירותי Google – אפשר להשתמש ב‑MicroG או פשוט להשאיר רק אפליקציות “open‑source”.
**הגדרת “Use only secure apps”** - במכשירים כמו Samsung, יש אפשרות לאפשר רק אפליקציות מאובטחות.

iOS

אפשרות מה עושים
**Disable Siri & Dictation** כבה את כל שירותי הקול אם אינך צריך.
**הגבלת גישה למיקום** - Settings → Privacy → Location Services → אפליקציה → “Never”.
**שימוש ב‑Private Browsing** Safari → Private mode.

:four: אפליקציות ויישומים שמחזקים את האינטרנליות

קטגוריה אפליקציה מומלצת למה
**דואר אלקטרוני** ProtonMail, Tutanota (עם הגדרות “no‑logs”). דוא״ל מוצפן end‑to‑end.
**הודעות טקסט** Signal, Threema (שימוש בחשבון אנונימי). הודעות מוצפנות, ללא מפתחות צד שלישי.
**בקרת תעבורת נתונים** NetGuard (Android), Little Snitch (iOS – אם קיים). חסימת אפליקציות שמנסות לשלוח נתונים לא מורשים.
**דפדפן אינטרנט** Firefox Focus, Brave (עם חסימות יישומי רסיס). דפדפן עם הגנה מובנית על פרטים.
**אופרטיב בלוטות’** Disable או השאר רק “Bluetooth LE” אם יש צורך. מונע שמירת סיגנלים שמזהים את המכשיר בסביבה.

:five: שיטות נוספות ל‑“הצפנה מלאה”

1. **שימוש ב‑OTR (Off‑The‑Record)** – לדוגמה, באפליקציות דואר או צ’אט שמאפשרות הצפנת קצה-לקצה.
  2. **הצפנת דיסק** – Android ו-iOS מגיעים עם הצפנה מובנת.
  3. **שימוש ב‑“Secure Enclave” או “Trusted Execution Environment”** – לשמירה על מפתחות פרטיים באחסון נפרד מהמערכת.

:six: תרגול יומיומי – איך ליישם את הכל

פעולה כיצד לבצע
**כניסה לאינטרנט** הפעל VPN → השתמש ברשת Wi‑Fi ביתית או קו סלולרי (אם נדרש).
**התקנת אפליקציה חדשה** - בדוק הרשאות לפני התקנה.
- רק אפליקציות מאובטחות (open‑source, vetted).
**שימוש במצלמה/מיקרופון** כבה את המצלמה או השאר אותה כבויה אם לא נדרש.
**הודעות טקסט** השתמש ב‑Signal לכל תקשורת חשובה.
**דואר אלקטרוני** ProtonMail – הוסף אימות דו‑שלבי (2FA) ו‑OTP.
**רכישות באינטרנט** קנה דרך “Bitcoin”.

:seven: ניהול סיכונים

• **הסרת רשתות Wi‑Fi מוכרות** – שמירה על רשימה קטנה של רשתות שאתה משתמש בהן בלבד.
  • **שימוש ב‑“Airplane Mode” לפני צאת החדר** – מונע קבלת אותות מבלי לדעת את המיקום.
  • **מנע מהאפליקציה “Google Play Services” לשלוח נתונים** – אפשר להשתמש ב‑MicroG או פשוט לנתק את הרשת של Google.

:eight: דוגמאות למצב “שימוש יומי” (פרקטי)

מצב איך לשמור על אנונימיות
**נסיעה ברכב ציבורי** - כבה Wi‑Fi & Bluetooth.
- הפעל VPN דרך סלולרי.
**חיבור ל‑Wi‑Fi חנות קפה** - כבה את “Location Services”.
- השתמש ב‑VPN מיידית.
- אפליקציות רק למטרות קריאה (לא תמיכה בקבצים).
**שימוש במצלמה לצילום מסמך** - הוסף סמל “private” על התמונה.
- שמור בהגדרות “encrypted storage”.

:nine: המלצות כלליות

1. **הימנע מ‑“Social Media” (Facebook, Instagram)** – הם נחשבים למקור עיקרי לאיסוף נתונים.
  2. **אל תשתף את המידע שלך ב‑WhatsApp** – אם כן, השתמש בחשבון “anonymous”.
  3. **פנה ל‑הדרכה מקצועית** – אם אתה במצב שבו פרטיות היא קריטית (למשל, סוכן מוסד), שקול לשכור מומחה אבטחת מידע.

סיכום

• התחלת מכשיר מבלי להזין פרטים אישיים.
  • שימוש ב‑VPN אמין ושירותים “no‑logs”.
  • הגבלת הרשאות ואבטחת רשתות.
  • אפליקציות מוצפנות (Signal, ProtonMail).
  • שמירה על תהליך יום־יומי שכולל כיבוי Wi‑Fi/בלוטות’, שימוש ב‑Private Browsing והגדרות “no‑logs”.

הדרך הטובה ביותר לשמור על אנונימיות היא **שילוב של טכניקות** – לא רק אפליקציה אחת, אלא מערכת כוללת.
בהצלחה! אם יש לך שאלות נוספות או תרחישים ספציפיים, אשמח להמשיך לעזור.

ראשית תודה לשתי ההדרכות שנתתם לי.

ארחיב את היריעה . ראשית עלי. אני אדם פרטי הגון וישר, שנטפל אלי ,נבל שמנהל חיים כפולים ,שעושה שימוש בהאקר שמצליח לגלות. מאיזה טלפון אני משתמש, כדי לפגוע בי מאחורי הקלעים בחשאי.

למעשה עשיתי לבד את מרבית ההמלצות. ,שכתבתם..קניתי טלפון חדש( אנדרואיד). עם פריפייד סים קארד.ופתחתי חשבון גוגל חדש. ולא עשיתי שימוש ברשתות החברתיות .

אין לי ידע רחב בנושא…נראה לי שהבעיה טמונה בשימוש בגימייל…אני חייב להיכנס לתיבת הדואר הקיימת שלי. ,שהוא מכיר(מכיר את הכתובת של הגימייל הקיים )וכנראה כך הוא מוצא מאיזה טלפון אני משתמש.אבל אני חייב לעשות שימוש בגימייל הזה שנמצא אצלי 20 שנה. אבל אני רוצה לעשות זאת בפרטיות ..מה הפתרון לזה ?

הרבה תודה למי שמוכן לייעץ לי

שחר

אתה יכול להסביר מה זה אומר בדיוק “מצליח לגלות מאיזה טלפון אני משתמש”, ומה הוא בדיוק עושה לאחר מכן?

תודה לך

הוא מאזין לשיחות ורואה את התעבורה באנטרנט וכל המיילים שלי.

הרי החיים היום מתנהלים באמצעות. הדואר האנטרנטי.

מאחורי הקלעים הוא רוצה לשבש.את תוכניותי.

איך אתה יודע שהתוקף:

• מאזין לשיחות.
  • רואה את התעבורה.
  • קורא את אימיילים שלך.

ואם יש לך הוכחות, למה לא פנית למשטרה והגשת תלונה על הטרדה והאזנת סתר?

אני יודע על פי התוצאה שיש לה דפוס שחוזר על עצמו כל הזמן. כאשר הוא מצליח לחדור למייל מסוים או שיחה מסויימת.

הוא לא מפסיק לנסות .

הוא אדם אנטלגנטי שטוען שהוא צריך מטרות והרבה כל הזמן .

זאת איננה הוכחה משפטית.

ולגבי המשטרה אז הינך אופטימי מדי לגבי התיפקוד שלה . אם זה לא רצח או אונס . או שאינך איזה סלבריטי. הם לא יעשו כלום חוץ מלמלא טפסים.

אתן לך דוגמא:
המפעיל של מכשיר האזנה כנראה כנראה . צריך לכייל את המכשיר שלו.. איך אני יודע ? התופעה הבאה חזרה על עצמה. הרבה פעמים בעבר :

מתקשר אלי בחור עם מבטא רוסי. שמבקש לדבר עם נטליה .

אני יוצא יחידת 8200. ויש לי ידע רב בנושא.

היות והיה לי את מספר הטלפון של הברנש הזה. פניתי לקצין המודיעין של המטה הארצי. וספרתי לו ונתתי לו את המספר…שכאן יש לו הזדמנות לחשוף את מכשיר האזנה שהובא לארץ( כנראה מרוסיה) ועושה עבירות פליליות, וכו. .אתה יודע מה תשובתו :slight_smile:

“ עזוב. , אתה יודע שבשביל להאזין לשיחות אני צריך לפנות לבית משפט ולבקש צו שופט , זה יותר מדי בלבול מוח “

אני מתנצל, אבל אני לא מבין איך אתה יודע שחדרו לך למייל או לשיחת טלפון, מה זה “דפוס שחוזר על עצמו”.

אם יש לך מספר שאף אחד לא יודע (אמרת שקנית סים pre-paid וגם טלפון חדשים), איך הוא יודע לאן להתקשר. זה לא בלתי אפשרי לבצע התאמה, אבל זה לא הגיוני ולא סביר גם לארגוני פשע - אולי לגופי ביון - שזה לא נראה לי המצב.

דברים לא מתחברים, ואתה לא מצליח להסביר את עצמך היטב.

“ כיצד הוא מאתר את הטלפון הסודי שלי ?,”

ובכן זו הסיבה שפניתי כאן באתר .

ההאקר שעושה זאת עבורו כנראה שעושה זאת באמצעות gmail

הוא מכיר את כתובת. הgmail. שלי. וכך. (אינני יודע איך) הוא מצליח לאתר את הטלפון שאתו נכנסתי לgmail.

ברור לי שאם אשתמש בטלפון רק לשיחות טלפון הוא לא יוכל לזהות את המכשיר שלי.

אבל כיצד אוכל להשתמש בתיבת הדואר שלי בפרטיות ?

וזו היתה מטרת פנייתי כאן באתר

אנחנו לא באמת יכולים לענות לך “איך הוא עושה את זה”, לא עם הפרטי מידע שמסרת עד כה. אם יש לו גישה לג’ימייל שלך, זו בהחלט בעיה, והדרך הכי פשוטה לפתור זאת, זה על-ידי ניתוק התיבה הזו מטלפון שאתה רוצה לשמור על הפרטיות בו.

ההצעה שלי, שניתנה בהודעה הראשונה שלי, זה להשתמש ב-deGoogle phone. וכמובן לאבטח את החשבון ג’ימייל שלך בעזרת ניתוק כל החיבורים אליו, עדכון הססמה לססמה חזקה, מורכבת ושאינה בשימוש בשום מקום, ושימוש ב-2FA.

לגבי איבטוח החשבון ג’מייל, תחת My Account - Security, תוכל לראות את כל האמצעים שמחוברים לחשבון שלך, ואף להציג עוד מידע על כל אמצעי שיכול לתת לך אינדיקציה מאיפה התוקף מחובר (My Account - Device Activities).

ממליץ לך גם לקרוא את הפוסט הבא:

אשאל בצורה אחרת

אם להאקר יש את כתובת המייל שלי.אין לו את הססמא. לגימייל ! ואני משתמש. במחשב או טלפון חדשים שלא השתמשתי בעבר.

האם באמצעות כתובת המייל בלבד, יכול ההאקר לאתר את המכשיר שממנו השתמשתי כדי להיכנס לגוגל ?

נא לזכור . שכשפותחים חשבון גימייל חדש. גוגל מכריח אותך להכניס חשבון גימייל לגיבוי.כך בעצם גוגל יודע את הזהות שלי .

האם האקר יכול לחדור לגוגל ולאתר את המכשיר אתו השתמשתי רק באמצעות כתובת המייל בלבד ?

אם התוקף יודע רק מה הכתובת (אבל אין לו גישה לתיבה), הוא יכול לנסות לדלות מידע נוסף מתהליך השחזור, שזה כולל פרטי שחזור שאתה הכנסת למקרה ותנעל מחוץ לחשבון. הפרטים האלה מוצגים באופן חלקי ברגע שמבצעים שחזור, זה יכול לכלול מס’ טלפון (שבו מוצגים רק שתי הספרות האחרונות), כתובת מייל נוספת ועוד.

ואילו הפרטים שאני רואה כאשר אני מנסה לשחזר חשבון שבבעלותי:

.

לרוב המידע הזה לא מספיק בשביל לדעת מה המספר טלפון שלך, אלא אם כן יש לך מידע נוסף שעוזר לתוקף לצמצם את הניחוש. ואת סוג המכשיר אפשר לראות רק לאחר במתחברים לחשבון בהצלחה.

לגבי “גוגל יודעים, אז התוקף פרץ לגוגל, ומשם הוא יודע”, זו ההנחה הכי פחות סבירה במקרה שלך, בעוד שיתכן שישנן Dataleaks כאלו או אחרים שמאפשרים וקטור תקיפה שכזה, הסיכוי לכך הוא מאוד נמוך, ואם קיים וקטור כזה, הוא לא ידוע לציבור אז אין לנו פה איך לעזור לך.

ממליץ לך שוב לקרוא את כל ההמלצות שקיבלת באשכול, החל מקריאה של איך אני יכול לשמור על אלמוניות בטלפון (סלולרי) - מס׳ 3 מאת Borg, וכלה בקריאה נוספת של מה היא הדרך לאבטח את החשבון ג'ימייל שלי? ולהקפיד על הדברים שנאמרו בהם.