בשנתיים האחרונות (אולי יותר, לא זוכר במדוייק) החשבון X (טוויטר לשעבר) שלי היה פרטי, זאת אומרת רק משתמשים שעקבו אחרי יכלו לראות את הציוצים שלי. לפני כשבוע החלטתי לחזור ל-X, לא רק בלעקוב אחרי החומרים שמתפרסמים שם, אלא גם לצייץ קצת בחזרה (לא בטוח אם זו הייתה החלטה חכמה). ואז אני רואה שיש לי עוקבת חדשה, משהו שהוא לא חריג, אבל כהרגלי, כל עוקב חדש נבחן.
למרות שהפרופיל הצטרף לטוויטר ב-2012, יש לו פוסט אחד פומבי, שבו מופיעה תמונה של בחורה בבגד ים, מה שהגביר את החשד של שמדובר בבוט.
אחרי חיפוש קצר של Reverse Image, של הביוגרפיה (my DMs are lonely… fix that?
) נתקלתי בכמה פרופילים נוספים. לאחר מכן נעזרתי ב-Grok, והוא נתן פרופילים נוספים בתצורה דומה לחשבון המקורי שהחל לעקוב אחרי. להלן הרשימה של פרופילים שכנראה כולם קשורים באותו מפעיל:
| פרופיל | תאריך הצטרפות | מדינת מקור | תצורת חיבור | מס’ שינוי כינוי |
|---|---|---|---|---|
| x[.]com/courtneyz0st | אפריל 2012 | גרמניה* | וואב | 2 - מרץ 2026 |
| x[.]com/courtneyfh9t | ספטמבר 2020 | ארה"ב* | וואב | 1 - מרץ 2026 |
| x[.]com/courtneylo5u | פברואר 2016 | אנגליה | אייפון - אנגליה | 2 - פברואר 2026 |
| x[.]com/courtneyswy | פברואר 2018 | ארה"ב* | וואב | 1 - מרץ 2026 |
| x[.]com/courtneyoc9k | יוני 2022 | הודו | אנדרואיד - הודו | 1 - פברואר 2026 |
| x[.]com/victoriam7uae | אוקטובר 2017 | גרמניה* | וואב | 3 - פברואר 2026 |
| x[.]com/victoriagsg2 | אוקטובר 2016 | גרמניה* | וואב | 2 - פברואר 2026 |
| x[.]com/victoriab2cl | מאי 2019 | גרמניה* | אנדרואיד - הודו | 1 - פברואר 2026 |
| x[.]com/victoriaflvf | אפריל 2019 | ארה"ב* | וואב | 1 - פברואר 2026 |
| x[.]com/victoriae2x | יוני 2017 | ארה"ב* | וואב | 4 - מרץ 2026 |
| x[.]com/victoriagsll | הוגבל | |||
| x[.]com/victoria04f9 | הוגבל | |||
| x[.]com/courtneyu8cl | הוגבל | |||
| x[.]com/courtneytg8n | הוגבל |
* משתמש ב-VPN לדעת X.
מהמידע שנאסף מהפרופילים השונים ניתן לומר:
- מקור הספאם הוא כנראה בהודו.
- ככל הנראה מדובר בחשבונות שנרכשו, נפרצו או נפתחו מבעוד מועד למען יעוד זה (ספאם).
- אם החשבונות נרכוש\נפרצו, זה כנראה היה סביב פברואר 2026, שזה השינוי כינוי הראשון שרואים.
נראה שהחשבון של ויקטוריהXXXX גנב את התמונה מהפרופיל הזה (NSFW), את התמונה בחשבון של קורטניXXXX לא הצלחתי למצוא, אולי הוא תוצר של GenAI.
מומלץ תמיד לדווח על חשבונות מסוג זה ל-X שיוסרו מהרשת.