מחפש סביב ה-5 אנשים ללמוד איתם למבחן LPIC-1, הקבוצת למידה תחל מפגשים של פעם בשבוע החל ממרץ הקרוב (מפגש וירטואלי של שעתיים שבו נעבור על החומר, ונענה על שאלות שצצו לחברי הקבוצה, אין צורך במצלמה, חובה מיקרופון), המטרה היא שביוני נהיה מוכנים לקחת את הבחינה ולסיימה בהצלחה.
מצופה מכל משתתף בקבוצת לימוד לקרוא באופן עצמאי את החומר לפני המפגש (סביב ה-40-70 עמודים באנגלית), להיות עם סביבת לינוקס עדכנית מותקנת, בעדיפות למחשב ממשי שירץ את המערכת הפעלה - ואם אין ברירה אז VM, ולבצע את התרגלים והמשימות שמופיעים במסמך למידה. במפגשים נסקור את הפרקים שנדרשנו לקרוא, נעזור אחד לשני בבעיות שנתקלנו, וננסה לחדד את ההבנה שלנו בנושאים שנסקרו.
בעוד שההסמכה LPIC-1 ללא דרישות קדם, אני מצפה ממי שמצטרף לקבוצה להיות בעל היכולות הבאות בשביל לא להאט את הקבוצה:
- ידע באנגלית, חומר הקריאה והמבחן הם באנגלית.
- משמעת עצמית, נדרש להגיע למפגש לאחר שכבר קראנו את החומר.
- יכולת להתקין לינוקס באופן עצמאי.
- היכרות בסיסית עם לינוקס.
- ממליץ לכם לסקור את חומר הלימוד עבור Linux Essentials ו-Open Source Essentials, ולראות אם אתם מרגישים בנוח עם חומר הלימוד. אם התשובה היא לא, כנראה שאינכם מתאימים לקבוצת למידה.
- ההסמכה מורכבת משני מבחנים (LPIC-1 101, LPIC-1 102), עלות כל אחד 200$.
חושבים שאתם מתאימים, בא לכם ללמוד איתי? תשאירו הודעה פה, שלחו לי הודעה פרטית, או שלחו מייל (study-group-lpic1@encrypt.co.il), אשמח לפגוש אותכם.
גם אם אתם לא עונים על הדרישות שלי בכדי להצטרף לקבוצת למידה - אל דאגה, אני מתכוון לתעד את כל התהליך של הלמידה, איסוף חומרים, מידע על מרכזי ההרשמה ועוד בכדי להקל על כל מי שמתכוון לגשת להסמכה LPIC-1 בעתיד.