איך הצלתי את ה-Ledger Nano X מבעיית סוללה

אתחיל עם אזהרה, סוללות עלולות להתפוצץ כאשר הן חשופות למקור חום. מה שאני מתאר עלול לגרום לסוללה בהתקן להתפוצץ ובכך לגרום לנזק ברכוש, בגוף ובנפש. תפעלו על-פי המדריך באחריותכם הבלעדית.

בשום מקרה שבו יש סימנים לסוללה נפוחה או נוזלת אין להשתמש בשיטה שמותארת כאן. שוב, באחריותכם הבלעדית.

מוצרים עם סוללות הינם בעייתים, במיוחד כאלה שלא ניתן להחליף להם את הסוללה בקלות. אם יש לכם סוללה במכשיר - זה מובטח שהמכשיר הזה יפסיק לפעול בעוד שנה, שנתיים, חמש או עשר, אבל בוודאות יפסיק לעבוד בעקבות בעיות הקשורות לסוללה.

לדג’ר ננו אקס אינו שונה ממוצרים אלו, הוא מכיל סוללה והוא בנוי בצורה כזו שלא ניתן להחליף את הסוללה מבלי לגרום נזק למעטפת ההתקן. היום שיש את גרסת ה-S פלוס, היא כנראה הגרסה העדיפה - אלא אם כן יש לכם אייפון, שהוא מסוגל לתקשר (מעל Bluetooth) רק עם גרסת האקס.

בחורף האחרון שכחתי מהלדג’ר בארון, ואז כשבאתי להשתמש בו, נתקלתי בשגיאה הבאה:

Battery problem: charging stopped
Go to e7 | Ledger

image

אחת ההצעות באתר, היא לאתחל את ההתקן מספר פעמים בזמן שהוא מחובר למקור כוח חיצוני. למה זה נשמע לי כמו:

image

מה יש לי להפסיד בשלב זה. אולי זה עובד, אבל לי זה לא עבד. ניסתי גם כמה מטענים שונים עם הספקים שונים, 1 אמפר, 2 אמפר, ו-3 אמפר, כבלים שונים, ועדיין ההודעה נשארה על המסך.

סוללות בקור מאבדות מהאפקטיביות שלהן, כאשר הטמפ’ גבוהה או נמוכה מדי, ההטענה הופכת להיות לא יעילה ובמקרים קיצוניים אף למסוכנת. בעוד שיש ללדג’ר אזהרה ספציפית לגבי הטענה כאשר הטמפ’ נמוכה מדי, יתכן ומדובר בטמפ’ ממש נמוכה (מינוס?). מה הסיכוי שאני נמצא בנק’ ביניים שבה לא קר מדי שהבקר יתלונן על הטמפ’ אבל לא יצליח להזיז את האלקטרונים בסוללה מצד אחד למשנה.

החלטתי לנסות את התיאוריה - שכזכור - מסכונת, ועלולה לגרום להתקן להתפוצץ! מילאתי “בקבוק חם” במים רותחים, הנחתי את ההתקן על הכרית, ומעליו את הבקבוק חם. לאחר כדקה לקחתי את ההתקן ביד ושמתי לב שהטמפ’ שלו לא רותחת, אלא חמימה למגע (אנחש סביב ה-45 מעלות).

נתתי לו עוד דקה להתקרר, ואז ניסתי להטעין אותו…