עזרה בפענוח AES-128 תמורת תשלום

שלום לכולם…
מחפש מישהו שמבין בפיענוח קובץ הצפנה AES-128

יש לי קובץ ללא סיומת ושאני מוסיף סיומת TXT זה פותח לי מסמך לא קריא

האם יש מישהו שיכול לעזור לי ? בתשלום כמובן (אחרי הצלחה)
יש כמה קבצים לפתיחה…תשלום על כל קובץ בנפרד

גם אחרי פתיחת המסמך מי שיצליח כמובן שיטשטש לי את השורות אפילו לראות שהצליח ואז נתקדם

ברוך הבא לפורום.

פענוח קובץ שהוצפן עם AES אינו תמיד אפשרי, במיוחד אם המפתח שאיתו הוצפן ארוך ומורכב. השיטה לנסות לפענח אובייקט שהוצפן בעזרת AES, היא בדרך כלל , על-ידי נסיון לנחש (brute-force) את המפתח איתו האובייקט הוצפן, אם מדובר במפתח חלש - הסיכוי לשחזור עולה.

AES לכשעצמו - אינו בעל חולשות (Cryptoanalysis) ידועות שמאפשרות לצמצם מתמטית את מרחב המפתחות האפשריים, אף אחד לא יקח על עצמו את “האתגר” הזה, ללא פרטים מסויימים - וגם אז, כנראה שלא כי זה לא אפשרי. בנוסף, יתכן שהתוכנה איתה הקובץ הוצפן לא מיישמת את הפרוטוקול AES בצורה נכונה, ומכילה איזשהי חולשה שעוזרת להקהל בפענוח (לדוגמה).

מידע שיכול לעזור:

• איך הקובץ הוצפן (באיזה תוכנה, aescrypt, openssl, 7zip…)?
  • האם יש לך מידע כלשהו לגבי המפתח?
  • האם הקובץ (המוצפן) מכיל האדרים?

I have no idea how I got the file
Do you want to try to do something? It will pay off big for you
I have several such files, I pay for each file decoding separately

מה שאתה מבקש הוא בגדר בלתי אפשרי, אתה לא נותן לנו שום פרט מידע מועיל חוץ מזה שמדובר ב-AES128. אין קונטקסט לקבצים, אנחנו לא יודעים איך הקבצים הוצפנו (יכול להיות שהמפתח עבר גיבוב או PBKDF2 מה שיהפוך את התהליך הזה לעוד יותר קשה - גם אם היה שימוש במפתח פשוט.

נסיון לפצח הצפנה מתבצע רק כאשר יש מידע התחלתי מועיל:

• (איך) באיזה הצפנה מדובר, ואיך המפתח נוצר.
  • קונטקסט, (מה) איזה אפליקציה יצרה את ההצפנה.
  • קונטקסט, (מי) איך נבחרה הססמה, האם אפשר לדלות מהאדם שהצפין מידע לגבי הססמה שבחר.

פיצוח הוא תהליך יקר חישובית - וכך אמור להיות, אם אין מידע שיעזור לנו למזער את טווח האפשרויות, הפיצוח הוא בגדר בלתי אפשרי.

ממליץ לך גם לעיין בפוסט הזה פיצוח קבצי Zip ו-Rar בעזרת JtR

So what do you recommend I do?
Do you want me to send you the file anyway?
Maybe it’s not as complicated as I make it out to be

When I sent the file on WhatsApp it showed me an automatic extension of BIN

תנסה להשיג את הפרטים שהוזכרו בתגובות שלי, ואז אולי יש על מה לדבר.

אני יסביר לך משהו
זה קובץ שיוצא ממכשיר כלשהו אז ככה שאין עם מי כל כך לדבר על זה
זה לא קובץ שמישהו שלח לי שככה אני ידע עם מי לדבר ומה לבקש

יש לי כמה קבצים כאלו
אני מוכן לשלם סכום יפה לכל פתיחת קובץ
כל קובץ תשלום בנפרד

באיזה מכשיר מדובר בדיוק?

שלח לי הודעה בפרטי או תשאיר לי טלגרם שלך

יש פה אופציה לצ’אט פרטי ?

כן, מצד שמאל למעלה יש איקון של “בועת שיחה”, אפשר גם לשלוח הודעות רגילות (אפשרי רק לבעלי רמת אמון 1 ומעלה, לחיצה על אייקון המשתמש ובחירה ב-“הודעה” במיני פרופיל שנפתח).

אגב, אם אין לך מידע מועיל, זה סתם ביזבוז זמן.

יש פה מישהו שיכול לעזור לי בנושא הזה בבקשה ?

אולי התשובה על Gemini תהיה ברורה יותר.

תוצר GenAI

AES (Advanced Encryption Standard) הוא תקן הצפנה סימטרי נחשב לאחד מאלגוריתמי ההצפנה הבטוחים ביותר הקיימים כיום. הכוונה ב"סימטרי" היא שהמפתח המשמש להצפנה זהה למפתח המשמש לפענוח.

למה קשה כל כך לפצח את AES128?

• כוח גס: הדרך היחידה לפצח את ההצפנה ללא המפתח היא באמצעות ניסיון של כל הצירופים האפשריים של המפתח. עם 128 סיביות, מספר הצירופים האפשרי הוא עצום כל כך, שגם המחשבים החזקים ביותר בעולם ייקחו זמן בלתי סביר לבצע חיפוש כזה.
  • עמידות להתקפות: AES עוצב במיוחד כדי לעמוד בפני מגוון רחב של התקפות קריפטוגרפיות. חוקרים ברחבי העולם מנסים כבר שנים לפצח אותו, אך עד כה ללא הצלחה משמעותית.

מהם הגורמים המשפיעים על קושי הפיצוח?

• אורך המפתח: ככל שאורך המפתח גדול יותר, כך מספר הצירופים האפשריים גדול יותר והפיצוח קשה יותר.
  • איכות המפתח: מפתח אקראי וחזק הוא חיוני לבטיחות ההצפנה. מפתח חלש או צפוי יכול להקל על הפיצוח.
  • מצב ההפעלה: מצב ההפעלה של AES מגדיר כיצד בלוקים של נתונים מוצפנים. בחירה נכונה של מצב ההפעלה תורמת לבטיחות ההצפנה.

סיכום

לסיכום, פיצוח AES128 ללא מפתח ההצפנה הוא כמעט בלתי אפשרי בטכנולוגיה הקיימת כיום. הסיכוי להצלחה בפיצוח הוא זניח ביותר.

חשוב לציין:

אין שום דרך “קיצור דרך” לפיצח AES128. כל הטענות על תוכנות או שיטות לפיצוח AES128 הן בדרך כלל תרמיות.
הבטיחות של ההצפנה תלויה לא רק באלגוריתם אלא גם ביישום שלו. שימוש לא נכון ב-AES יכול להחליש את הבטיחות של ההצפנה.

לסיכום, AES128 הוא אלגוריתם הצפנה חזק מאוד, אך חשוב לזכור שאין שום מערכת אבטחה מושלמת. על ידי נקיטת אמצעי זהירות בסיסיים, אתה יכול להגן על המידע שלך בצורה יעילה.

אם יש לך מידע מועיל (אורך ססמה, תווים שהיו בשימוש, תוכנה וגרסה שהצפינה ועוד), אתה מוזמן לפרט באשכול, ואני בטוח שמשתמשי הפורום ישמחו לעזור לך ככל שניתן במקרה זה.